2024. szeptember 8.
Nehéz elhinni, hogy csak pár órára van tőlünk ez a tengerparti csoda

Nehéz elhinni, hogy csak pár órára van tőlünk ez a tengerparti csoda

A tenger felől langyos, sós szellő fúj, a vízen a hold fénye tükröződik, és kellemes zene mellett hűs koktélt kortyolgat egy pazar vacsorát követően. Ilyennek képzelje el az Amadria Park Hotel Milenij Gálaestjeit az Argonauti étteremben.

A gálaestek ötlete már 2014-ben megfogalmazódott, akkor a cél az volt, hogy a vendégek teljes és különleges élményekben részesüljenek az Argonauti étterem gyönyörű teraszán. Addig csak az ételen és az italon volt a hangsúly, de a szálloda és az étterem ennél sokkal többről szól. Szerették volna azt a pompát, csillogást és luxust megmutatni, amelyben a múlt század 20-as, 30-as éveiben az akkori arisztokráciának része volt. A szálloda fénykora volt ez, akárcsak az 1950-es és 1960-as évek, amikor nagyszabású fesztiváloknak adott otthont.

 

Gálaestek tengerre néző kilátással 

A gálaestek eltérnek a többi naptól a különlegesen berendezett terasznak köszönhetően, ahol vörös szőnyeg, varázslatos világítás, élőzene, a legfinomabb helyi ízek, valamint különlegesen válogatott borok, pezsgők és habzóborok várják a vendégeket. A gálaestek szervezésének első éveiben neves énekeseket kértek fel, akik aztán meghívták saját vendégeiket is. Az elmúlt években azonban olyan tematikus estek tartják lázban a vendégeket, mint az Ideal White, az Oyster Night, a La Vita e Bella és a Food’n’Art.

 

 

Az este, amikor megállítaná az időt

A tematikus estekhez tematikus dekoráció is kapcsolódik. Az Ideal White esten minden hófehérbe öltözik és a dress code is fehér, a csúcspont pedig világító fehér léggömbök reptetése. Az Oyster Night estek középpontjában a Lim-csatorna osztrigája áll, amit különféle módon készítenek el és kínálnak a vendégeknek. Az osztriga kötelező kísérője a pezsgő. A La Vita e Bell esten a hangsúly a virágokon és az élénk színeken van, a terasz is ennek megfelelően díszített. A Food’n’Art keretében pedig a terasz kiállítótérré változik az egyik helyi galéria bekapcsolódásával, mely a legszebb festményeit mutatja be.

A témák és a gálaestek júliusban és augusztusban ismétlődnek. Minden gálaesten élőzene, ragyogóan berendezett, fényűzően díszített és megvilágított terasz várja a vendégeket, valamint egy életre szóló élmény. 

Az időpontokról, árakról és foglalásról a szálloda saját honlapján tájékozódhat.

Megosztás