2024. május 8.
Új pályát és sífelvonót adtak át Eplényben

Új pályát és sífelvonót adtak át Eplényben

Pénteken új pályát és sífelvonót adtak át az eplényi Ámos-hegyen, ahol fő cél, hogy minél több embert tanítsanak meg síelni és snowboardozni - írja a vehir.hu.

Tavaly komoly beruházások mentek végbe az eplényi sípályán, ennek köszönhetően 650 millió forintból (ebből 150 milliót az állam állt) a régi 7-es pályát 500 méterrel meghosszabbították, és 1 kilométer szakaszon 50 méterrel kiszélesítették.

A munkálatok során egy új, kétüléses sífelvonót is építettek. A kevésbé látványos beruházások mellett cserélték a szivattyúrendszert, és az öt új hóágyúval másfélszeresére növelték a hógyártó-kapacitást. Beszereztek továbbá két új ratrakot, épült új bejáratot és vendéglátóhely, és nyári attrakciókat is kialakítottak.

Az új pálya közelében a parkolás se jelenthet gondot, ugyanis egy fél hektáros, igény esetén bővíthető parkoló is épült.

A pályán kampányolnak azért, hogy minél többen megtanuljanak síelni - a magyar lakosság közül csak mintegy félmillióan tudnak, ami igen kevés.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.