2024. május 4.
Egy góllal maradt alul a veszprémi futsalcsapat

Egy góllal maradt alul a veszprémi futsalcsapat

Számos helyzetét elpuskázta, így egy góllal alulmaradt a címvédő Rába ETO vendéglátójaként a veszprémi futsalcsapat az NB I rájátszásában.

 

Újabb rangadó várt a veszprémi futsalosokra az NB I rájátszásának B csoportjában. A Bőnyt magabiztosan legyőző, majd a Haladástól egygólos vereséget szenvedő Madarász-csapat hétfő este a két sikert maga mögött tudó, címvédő Rába ETO-t fogadta a Március 15. utcai csarnokban.

 

Az erőviszonyoknak megfelelően a kisalföldiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A 6. percben Klacsák tűzte rá a játékszert Schmidmajer kapujára, de fölé lőtt. Kisvártatva a vendégek argentin újonca, Rolon lőtt kapásból, ám ő is célt tévesztett. A játékrész derekánál aztán már pontosak voltak a győriek: bal oldali sarokrúgásukat követően Constantino talált be (0-1).

Sáhó ígéretes helyzetben hatalmas kapufát lőtt. A Veszprém kontrázott, Tatai nézett farkasszemet Klicsóval, aki hárítani tudott. Hattal a szünet előtt újabb nagy győri lehetőséget jegyezhettünk fel: Constantino remek ütemű átadásáról centikkel maradt le Rolon.

Boromisza Gábor is próbára tette Klicsó reflexeit, ismét a hálóőr örülhetett. Másodpercekkel később Püspök kapott óriási tapsot, miután hatalmasat mentett a kapu torkából. A rivális az utolsó percben is rohamozott, ami meg is hozta számukra a sikert, Klacsák állította be a 0-2-es félidei állást.

Két perc sem telt el a második felvonásból, amikor „robbant” a csarnok, Püspök tizenöt méterről eleresztett lapos lövése ugyanis a jobb alsó sarokban kötött ki (1-2).

Nem sokkal később a Győr végezhetett el szabadrúgást tíz méterre a kaputól. Hiába a szép kombináció, a helyzet kimaradt. A Veszprém pedig kétszer is egyenlíthetett volna, Tatai és Bognár fejesénél is nagyon kevés hiányzott az üdvösséghez.

Az 1. FCV átvette a mérkőzés irányítását, teljesen nyílttá vált a párharc. Fehér kétszer is kapura lőtt, de ezúttal is Klicsó volt a végállomás. Közben persze a riválisnak is voltak lehetőségei, de a csereként beállt Spandler kétszer is hárított. Fél óra elteltével újabb hatalmas sansz maradt ki, Tar nagyszerűen szerzett labdát, de a kapusba bombázott.

A kihagyott helyzetek aztán megbosszulták magukat. Boromisza Gábor piros lapot kapott Constantino hatoson belüli buktatásáért, a büntetőt Dávid értékesítette. Bencsik és Bognár vezethetett veszélyes ellentámadást, amely végén utóbbi mellé durrantott. Jóval pontosabbak volt az ETO, Klacsák második góljával már három volt közte (1-4).

Az utolsó öt percben öt a négy elleni játékra váltott a házigazda. Boromisza Dániel lövése az ellenfél védőjéről a hálóba pattant. A veszprémiek töretlen hittel mentek előre, ami szépítést eredményezett, Tatai ugyanis másodpercekkel a vége előtt betalált (3-4).

(forrás: http://vehirsport.hu/cikk/6638-elmaradt-a-futsalbravur)

 

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.