2024. április 18.
Ez volt a lényeg a 14. héten

Ez volt a lényeg a 14. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban azt mondta, hogy május elejére 4 millió beoltott lehet az országban, mert eddig ennyien regisztráltak. Az is kiderült az interjúból, hogy május 10-én nyitnak újra a középiskolák, de szóbeli érettségi nem lesz.

 

Angliában január óta 92%-kal csökkent a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma, amit az átoltottság növekedésének tulajdonítanak.

 

Péntek hajnalban is folytatódtak az összetűzések a protestánsok és katolikusok között Belfastban. Nagy pénteken kezdődtek a zavargások, amelyekben már 50 rendőr sérült meg. Az 1998-ban megkötött Nagy Pénteki Megállapodás óta ez a legjelentősebb zavargás Észak-Írországban.

 

A magyar politikai vezetők is megszólaltak a nyilatkozata miatt kirúgott Herta kapusedző, Petry Zsolt ügyében, majd bekérették a német nagykövetség ügyvivőjét. A véleményszabadság korlátozását a liberális baloldal fegyverének nevezte Orbán Viktor az eset kapcsán. Németország minden vádat visszautasít.

 

Magyarország célkitűzése a Nemzeti Energiastratégia, illetve a Nemzeti Energia- és Klímaterv szerint, hogy naperőművi kapacitása 2030-ra közel 6500, 2040-ig pedig csaknem 12000 MW-ra bővüljön. A fejlesztések jól ütemezett megvalósításával a 2030-as cél hamarabb elérhető, és a tíz évvel későbbi is tarthatóvá válik – mondta Dr. Tóth Tamás, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökhelyettese csütörtökön a Trend FM, A nap vendége című műsorában.

 

Több helyen tért vissza a tél Európába a hét közepén. Erdélyben komolyabb, míg Brüsszelben vékonyabb hótakaróra ébredtek szerda reggel. Münchenben szakadó hóban játszotta BL negyeddöntős meccsét a PSG, amely 3-2-re verte a Bayern Munchent a párharc első összecsapásán. Nálunk is országszerte fagy volt éjszakánként, pénteken reggel mínusz 9 fokot is mutattak a hőmérők.

 

A hét száma: 104
Ennyi éves az a nő, aki Észak-Kolumbiában másodszor gyógyult fel a koronavírus betegségből. A kórházat az asszony szerdán hagyta el teljesen egészségesen.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.