2024. május 3.
A télnek nincs vége: riasztást adtak ki a hó miatt

A télnek nincs vége: riasztást adtak ki a hó miatt

Így február vége felé közeledve már lassacskán várnánk a tavaszt, de ahogy az lenni szokott, inkább a tél rúg belénk egy utolsót - és jó nagyot!

Holnaptól, azaz február 20-tól ismét havazás várható, ráadásul emellé a szezon leghidegebb időszaka is társul - azaz lesz egy kis igazi tél, és a leesett hó sem olvad el fél napon belül, ha hinni lehet az előrejelzéseknek.

Holnap már havazhat, de a hőmérséklet még enyhe lesz, ezt követően azonban egyre gyakrabban maradhat fagypont alatt a hőmérséklet nappal is.  Éjjel akár -10, -15 fok is előfordulhat.

A lehűlés előtt még jön egy csapadékot hozó ciklon, aminek köszönhetően főleg a nyugati, délnyugati országrészben számottevő hótakaró is kialakulhat, és meg is maradhat. 

A havazás veszélye miatt Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.