2024. június 23.
Többen ihatnak forrásvizet Veszprém megyében

Többen ihatnak forrásvizet Veszprém megyében

Szili Ágnes, a Pápai Vízmű Zrt. laboratóriumvezetője elmondta, hogy hamarosan tovább bővíthetik az ásványvíz minőségű vizet fogyasztó települések sorát. Az elmúlt években ugyanis a tapolcafői vízbázis mind a négy kútja megkapta az ásványvíz-minősítést.

A tapolcafői vízbázison négy különböző kapacitású kút található. Az első több mint öt éve kapta meg az ásványvíz-minősítést, a másik három kút pedig két éve. A tapolcafői bázisról Pápa és Ajka felé termelik a vizet, így eddig összesen 19 településen volt elérhető az ásványvíz minőségű ivóvíz. A bázison hamarosan fejlesztéseket hajtanak végre, hiszen a 2010-ben újra feltörő források miatt megnőtt a feladatuk a vízügyi szakembereknek. Az egyre növekvő mennyiségű vizet mederbe kellett terelni. A fejlesztések során elsősorban a vízelvezetés és a tereprendezés a fő feladat.

 

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet szakvéleménye alapján négy faluban szükséges a vízminőség javítása (Vaszar, Gecse, Takácsi, Mihályháza), ezeken a településeken ugyanis csak nagy költségráfordítással szolgáltatható megfelelő mennyiségű víz. A mostani tervek szerint a továbbiakban távvezetéken keresztül jutna el ezekre a helyekre a tapolcafői vízbázis vize.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.