2024. április 28.
Új szabadtéri eseményhelyszínt avatnak Révfülöpön

Új szabadtéri eseményhelyszínt avatnak Révfülöpön

Nemsokára elkészül a teljes mértékben önerőből épített szabadtéri színpad, amelynek július közepén lesz az ünnepélyes felavatása a Villa Filip-napok keretei között.

A szabadtéri színpadra, amit  a 71-es út és a kikötő közötti területen építenek, már nagy szükség volt, hiszen az elmúlt években a helyszínen megrendezett események során állandó volt a kiszámíthatatlan időjárással való küzdelem. Tavaly már elkészült az akár 300 főt befogadó nézőtér burkolása, idén pedig várhatóan befejeződik a kivitelezés is, akár már május végére.

A felújítás során a nézőtér jelentős része, valamint a színpad egésze fedést kapott, alatta pedig tároló pincét alakítottak ki. A színpad mellett kapott helyet egy nyári konyha, valamint a művészöltöző. A következő hetekben már csak a festés, mázolás és a zajvédő fal vöröskő lapokkal való burkolása a feladat, valamint néhány apró munkafolyamat maradt hátra a színpad alatti raktárhelyiségekben.

Révfülöp kulturális fejlesztései között szerepel a továbbiakban a szabadtéri színpaddal szomszédos épületben jelenlegi helytörténeti gyűjtemény, galéria és egykori könyvtár jelentős átalakítása. A tervek szerint a jövőben a turisztikai tájékoztatás, a Tourinform-iroda, valamint a művelődési ház kap majd itt helyet.

A tervek már elkészültek, azonban a megvalósításhoz még szükség van pályázatok elnyerésére.

Megosztás