2024. április 28.

Ismét Táncfesztivál Veszprémben!

Idén huszadik alkalommal kerül megrendezésre a veszprémi Tánc Fesztiválja, amely egy országos és nemzetközi kortárs összművészeti találkozó.

A most két évtizedes múltra visszatekintő fesztivál alapja egy olyan különleges műfaj, amelyben a test beszél a lélek helyett. A királynék városában minden tavasszal megtelnek az utcák, idén közel kéttucat produkció és társulat, rengeteg táncos és előadóművész lesz látható, a városba érkeznek a kortárs tánc legkiválóbb művelői, mindezek mellett zenés produkciók és fotókiállítások is megtekinthetőek lesznek. Fesztivál-kávézó, törzshely-kocsma és a gyönyörű város várja majd a modern művészetek rajongóit a kimagasló művészemberek, a szakemberek által zsűrizett fesztivál, a táncos és kritikai workshopok, valamint az utcai megmozdulások és a fantasztikus hangulat mellett.

Az előadások helyszínei: a Hangvilla, a Petőfi Színház, a Veszprémi Agora és a Latinovits-Bujtor Játékszín.

A részletes program itt tekinthető meg.

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.