2024. május 4.
Ezek a megye legjobb borai

Ezek a megye legjobb borai

Idén 21. alkalommal tartották meg a Veszprém Megyei Borok Versenyét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei szervezete.

 

Az ünnepélyes eredményhirdetés alkalmával csütörtök délután a Hangvillában elhangzott, összesen 224 minta érkezett be 68 termelőtől, melyet hét szakmai zsűriből álló bizottság bírált el. A legrangosabb, nagy arany minősítést hat bor vívta ki magának.

A három legtöbb pontszámot elérő bort a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Veszprém megyei szervezete a Vinagora Nemzetközi Borversenyre is benevezi - ismertette Sövényházi Balázs, a NAK Veszprém megyei elnöke.

Radovits Tibor, a NAK megyei szervezetének tiszteletbeli elnöke ismertette, a hat nagy arany minősítés közül négy a Badacsonyi, kettő pedig a Balatonfüredi-csopaki borvidékről származik, de a megye mind a négy borvidéke jól szerepelt. Hozzátette, a díjazott italok nagy része szürkebarát.

Az abszolút első helyet a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének 2015-ös Badacsonyi szürkebarát bora szerezte meg.

Nagy arany minősítést kapott még:

Varga Pincészet Kft - Aranymetszés szürkebarát töppedt (Badacsony, 2016)

Varga Pincészet Kft. - Aranymetszés szürkebarát töppedt (Badacsony, 2015)

Borbély Családi Pincészet - Badacsonyi olaszrizling jégbor (Badacsonyi borvidék 2015)

Pántlika Pincészet - Összhang (Dörgicse 2015)

Koczor Pincészet, Balatonfüred - Aenigma (Pécsely 2015)

(forrás: http://8200.hu/index.php/hirek/helyi-hirek/item/3361-ezeket-a-borokat-igya-ha-jot-akar)

Megosztás