2024. május 19.
Programokkal nevelnek környezettudatosságra

Programokkal nevelnek környezettudatosságra

A Veszprémi Közüzemi Zrt. másodszor rendezi meg Fenntarthatóság MindenKOR című diák-és családi napját a Veszprémvölgyben. A program időpontja: április 21-22.

 

Dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a fenntarthatóság, azaz a rendelkezésre álló erőforrások hatékony és észszerű kihasználása nemcsak a cég egyik fő rendezvényének a nevesítése, hanem a VKSZ Zrt. filozófiája is egyben. A környezeti nevelés, a fenntarthatóság elméletének gyakorlatba ültetése nem új keletű dolog a társaság működésében.

A közüzemi szolgáltató néhány évvel ezelőtt olyan társadalmi felelősségvállalási programot hirdetett, amely valódi szerepvállalásra és példamutatásra fókuszál. Gyermekeknek szóló előadások, iskolákba való kitelepülések vagy önkéntes programok szervezése mind ráirányította a figyelmet arra, hogyan éljünk harmóniában a minket körülölelő természettel. Ennek a gondolatnak a mentén indították útnak a Fenntarthatóság MindenKOR címet viselő rendezvényt, amikor is 12 partnerrel társulva hívták meg a veszprémieket a Séd völgyébe kétnapos rendezvényre. A jól kiválasztott, hasonló gondolkodású partnerekkel társulva olyan nagy visszhangja lett a rendezvénynek, hogy már akkor megfogalmazódott a folytatás gondolata.

Temesvári Balázs örömét fejezte ki az ügyben, hogy idén húsz fölé ugrott a résztvevő partnerek száma. Ők azok, akik olyan interaktív helyszíneket működtetnek majd a két nap során, ahol bebizonyíthatják, hogy a fenntarthatóság nem egy éppen aktuális divatirányzat, hanem már nagyszüleink életében is felbukkanó és tudatosan alkalmazott életvitel volt. Emellett a folyamatosan fejlődő, új irányok is előtérbe kerülnek, mint a napenergia hasznosítása vagy az elektromos járművek világa. Mindez kipróbálható az interaktív eszközök segítségével, hiszen a két nap alapvető célja a játékos tanulás és a szórakoztató ismeretátadás.

Az idén kétszer akkora területen, a mobilitás témája köré felépített sporttevékenységek szervezésével is színesítették a programot. Így befogadták a Mountain Bike Olimpiai Cross és BMX Diákolimpia országos elődöntőjét, a Gulya Trail futóversenyt, melyeknek szintén ez a rendezvényhelyszín ad majd otthont. Kipróbálható lesz a tájfutás, a falmászás és végig lehet menni kerékpáros ügyességi és akadálypályákon is. Valamennyi érkező pecsétgyűjtő füzettel járhatja az egyes állomáshelyeket. A rendezvény első napja a szervezetten érkező diákcsoportok számára nyitott, míg vasárnapra a családokat várják.

(forrás: http://www.vehir.hu/cikk/40386-fontos-a-fenntarthatosag-a-kornyezeti-neveles)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.