2024. május 2.
Olimpikonok érkeztek a várpalotai diákokhoz

Olimpikonok érkeztek a várpalotai diákokhoz

A várpalotai Várkerti Általános Iskola látta vendékül Magyar Zoltán és Wichmann Tamás olimpikonokat, akik pályafutásukról, a sporthoz való viszonyukról, sikereikről és kudarcaikról meséltek a diákoknak.

A két sportoló már évek óta járja az országot, és a Halhatatlan Sportolók Egyesülete nevében mesélnek múltjukról, népszerűsítik a sportot és az olimpiai eszmét. Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornász, Wichmann Tamás pedig kilencszeres világbajnok, és kétszeres olimpiai bronzérmes kenus.

 A beszélgetés során Magyar Zoltán mesélt a lólengésben elnevezett elemekről – mint a Magyar vándor, valamint az élsport utáni élet nehézségeiről és a tanulás fontosságáról is.

 Wichmann Tamás is őszintén beszélt az életéről. Elmondta, hogy a sport egy gyerekkori súlyos balesete miatt vált fontossá az életében. Először boksszal erősítette a lábait, majd elkezdett kenuzni. Kitartásának, szorgalmának és akaraterejének köszönheti, hogy a magyar közélet egyik kiemelkedő egyéniségévé vált. A huszadik századi Magyarország egyik legnépszerűbb sportembere volt, négy olimpiából háromról éremmel tért haza, valamint sportszerűségének elismeréséért megkapta az UNESCO Fair Play-díját is, amelyet elhozott magával Várpalotára.

Az előadás lezárásaként a gyerekek is kérdezhettek, sokan közös fotót is készítettek a két sportolóval.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.