Eszközfejlesztési támogatást kapatnak a tűzoltók | Hello
2024. május 19.
Eszközfejlesztési támogatást kapatnak a tűzoltók

Eszközfejlesztési támogatást kapatnak a tűzoltók

A központi költségvetésben 2018-ban új elemként megjelenik az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztési támogatása. A rendelkezésre álló 225 millió forint felosztása érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot írt ki.

 

Az idén a működéshez biztosított normatíva mellett eszközfejlesztési támogatásban is részesülhet a Magyarországon működő hatvan önkormányzati tűzoltóság, egyenként maximum 5 millió forinthoz juthatnak.

A pályázat kiírását széleskörű szakmai egyeztetés előzte meg, a részletek kidolgozásában részt vett a Magyar Tűzoltó Szövetség és az Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetsége is.

Pályázni az önkormányzati tűzoltóságoknál kötelezően előírt tűzoltó védőeszközökre és tűzoltótechnikai eszközökre, valamint a készenlétben tartott gépjárműfecskendő vagy már meglévő technikai eszköz felújítására lehet.

A pályázati dokumentációkat az önkormányzati tűzoltóságoknak május 14-ig kell eljuttatniuk ahhoz a hivatásos tűzoltósághoz, amellyel együttműködési megállapodást kötöttek. A beérkezett pályázatokat legkésőbb június 29-ig elbírálják.

(forrás: http://veszprem.katasztrofavedelem.hu/hirek/5643-palyazati-lehetoseg-az-onkormanyzati-tuzoltosagok-tamogatasara)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány. 

Â