2024. május 17.
Átvette megbízólevelét a megye képviselője

Átvette megbízólevelét a megye képviselője

Mindent megteszek Veszprém és térsége fejlődéséért. Számíthatnak rám - mondta Ovádi Péter megválasztott országgyűlési képviselő megbízólevelének átadásán.

 

Földesi Csaba, Veszprém megye 1-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottságának elnöke ismertette az április 8-i választás eredményét. A választókerületben tizenhat jelölt kérte nyilvántartásba vételét, a bizottság nyolc jelöltet vett jogerősen nyilvántartásba, egy jelölt visszalépett, így hét jelöltre lehetett szavazni.

Földesi Csaba megköszönte a választási iroda szakszerű munkáját, a kerület 92 szavazókörében zavartalan volt a választás, rendkívüli esemény nem történt. A bizottság április 14-én megállapította, hogy a választás érvényes és eredményes volt, a megválasztott képviselő Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP jelöltje, aki a voksok 48,75 százalékát kapta, 25 920 szavazatot.

A városházán tartott ünnepi alkalmon – ahol Oberfrank Pál színművész, a Petőfi Színház igazgatója három verset adott elő, Ladányi Csenge, a Csermák zeneiskola növendéke fuvolán játszott – elhangzott, hogy Veszprém megyében elsőként Ovádi Péter veszi át megbízólevelét.

A képviselő megköszönte mindenkinek a támogatást, önkénteseknek, munkatársaknak, polgármestereknek és családjának, mely a kampányidőszakban is mellette állt. Azt mondta, mindent megtesz Veszprém és a térség fejlődéséért.

(forrás: http://www.veszprem.hu/veszpremieknek/hirek/kozeleti-hirek/6321-atvette-megbizolevelet-ovadi-peter)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.