2024. május 6.

A veszprémi önkormányzat munkásszállást épít

Több mint 361 millió forintból épít nyolcvanfős munkásszállást a veszprémi önkormányzat – mondta el a város alpolgármestere a szerdai sajtótájékoztatón a beruházás helyszínén.

Brányi Mária tájékoztatása szerint a munkásszállást egy városi tulajdonban levő ingatlan első és második emeletén alakítják ki. A beruházást a Nemzeti Foglalkoztatási Alap 159,6 millió forinttal támogatja. A beruházási költségek 44 százalékát a városi önkormányzat saját erőből állja - tette hozzá.

Az alpolgármester kiemelte, hogy Veszprémet évek óta munkaerőhiány jellemzi, a 2010-es 6-7 százalékos munkanélküliség mára két százalék alá csökkent, ami komoly nehézséget jelent a vállalkozásoknak, amelyeknek így egyre több dolgozót kell toborozniuk a térségen kívülről.

Hozzátette: a munkásszállás üzemeltetését az önkormányzat tíz évre vállalta, hasznosítására előre lekötött szerződéssel rendelkeznek három veszprémi céggel, a Continental Automotive Hungary Kft.-vel, a Jost Hungária Bt.-vel és a VALEO Auto-Electric Magyarország Kft.-vel.

Lamos Péter a helyi önkormányzat városfejlesztési irodavezetője a projektet ismertetve elmondta: az épület két szintjén kétszer kétágyas lakóegységeket alakítanak ki, melyekhez különálló vizesblokk, illetve főzési-étkezési hely tartozik. Épülnek közösségi helyiségek, lesz mosási-vasalási lehetőség, orvosi szoba, valamint teljesen megújulnak az épületgépészeti rendszerek, új burkolatokat szerelnek fel és mintegy harmincmillió forint értékben berendezési tárgyakat szereznek be.

 A kivitelező Mintech Kft. ügyvezetője, Cziráki Zsolt közölte: körülbelül egy hete dolgoznak az ingatlanban és a bontási munkák mintegy 95 százalékával már elkészültek. A kivitelezésre hat hónap áll rendelkezésre, melyet a munkák beltéri jellege miatt várhatóan az időjárástól függetlenül is tartani tudnak - mondta.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.