2024. május 4.
Pénzügyekről tanultak a diákok Veszprémben

Pénzügyekről tanultak a diákok Veszprémben

Az OTP Fáy András Alapítvány OK Oktatóközpontjának trénerei oktattak a Lovassy gimnáziumban a pénzügyekről hétfő délelőtt.

Szabó László Ádám, az OTP Fáy András Alapítvány senior trénere elmondta, összesen 8 tréner érkezett az iskolába, hogy interaktív formában ismertessék meg a diákokat a pénzügyekkel. A tréninget úgy rakták össze, hogy a diákok játékos formában, de a saját bőrükön tapasztalhassák meg a kockázatvállalás, vagy a hozam és a befektetések hasznosságát.

Mint azt Szabó László Ádám kifejtette, az eddigi tapasztalatok alapján a középiskolások hozzáállása elég nagy szórást mutat, ami a pénzügyi tudatosságot illeti. Vannak olyan 10. évfolyamos diákok, akik felkészültek, tudják, hogy mi zajlik körülöttük, és fontosnak tartják a pénzügyeket, a spórolást és a gazdasági információkat.

Vannak ugyanakkor olyan iskolák is, ahol a diákok gyakorlatilag semmilyen pénzügyi ismerettel nem rendelkeztek - hívja fel a figyelmet a vehir.hu.

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.