2024. május 6.
Fejlesztik Veszprémben a hulladékkezelő rendszert

Fejlesztik Veszprémben a hulladékkezelő rendszert

2,6 milliárd forintos Európai Uniós támogatásból (Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program) és 300 millió forintos állami keretből fejleszti a hulladékkezelő rendszerét az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás.

Czaun János a Társulás elnöke szerint a hulladékkezelő rendszer történetéknek legnagyobb volumenű fejlesztése kezdődik ezzel. Veszprém városában két területen lesznek fejlesztések: a Kistó utcai hulladékudvar kéziválogató rendszerének gépesítése és egy új hulladékudvar létesítése szerepel a tervek között. Királyszentistvánon is modernizálják a válogatást, ennek célja, hogy minél több újrahasznosítható anyagot tudjanak kinyerni a hulladékból. Pápán, Zalahalápon, és balatonfüreden a kapacitást bővítik.

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.